December 17, 2020
timezynk

Plannen in tijden van corona - hoe maak je een personeelsplanning en voorkom je gaten in je planning?

Ziekenhuizen die overbelast zijn, personeel dat uitvalt, planners hebben het er de laatste tijd maar moeilijk mee. Hoe zorg je ervoor dat al die gaten in je planning gevuld worden? En wat doe je als medewerkers zich massaal ziek melden en je shifts te vullen hebt?

Betrek je medewerkers bij het planningsproces

Loop jij tegen de nodige uitdagingen aan om personeel in te plannen en shifts gevuld te krijgen? Het kan helpen om je medewerkers meer te betrekken bij het maken van de planning.

Traditioneel gezien maak je als manager de planning voor je medewerkers. Maar draai het eens om. Wat nu als jij aangeeft welke shifts gevuld moeten worden en medewerkers zichzelf inplannen? Werknemers kunnen hun eigen beschikbaarheid invullen en hun eigen rooster bepalen. Het resultaat: de openstaande shifts vullen zichzelf en jij bent stukken minder lang bezig met het maken van een rooster.

Hoe helpt een gezamenlijke planning om het planningsprobleem op te lossen?

Wanneer je medewerkers de kans geeft om zichzelf in te plannen, wordt een groot deel van de shifts automatisch gevuld. En heb je toch nog wat shifts open staan? Doordat werknemers hebben ingevuld wanneer ze beschikbaar zijn, weet je precies wie je wel en niet kunt benaderen om de shift te vullen. Wanneer je Timezynk gebruikt voor het inplannen van je personeel, heb je altijd een duidelijk overzicht van wie wanneer is ingeplant en welke mensen beschikbaar zijn voor een bepaalde shift.

Heb je op het laatste moment toch nog ergens een gat in je planning? Of is er uitval omdat iemand zich ziek meldt? Via Timezynk stuur je binnen een minuut een verzoek naar iedereen die in aanmerking komt voor de shift. Werknemers hoeven vervolgens alleen maar op ‘accepteren’ te klikken en kunnen zich zo meteen inplannen.

In een tijd waarin planners met de nodige uitdagingen te maken krijgen in de vorm van overbelaste afdelingen en personeel dat op het laatste moment uitvalt, kan het moeilijk zijn je voor te stellen dat je elke shift zo eenvoudig gevuld krijgt. Toch blijkt uit ervaringen van Timezynk-gebruikers dat er voor vrijwel elke shift wel iemand beschikbaar is. Tijdens de eerste corona golf hebben we zelfs een ziekenhuis mogen helpen het overzicht te bewaren en te zorgen dat er altijd voldoende personeel aanwezig was.

Met traditionele planningstools - die veelal gebaseerd zijn op Excel - kan het lastig zijn om een planning overzichtelijk te houden, vooral als er constant van alles verandert. Doordat Timezynk in de cloud werkt en realtime inzichten geeft over de planning en beschikbaarheid van personeel, kun je veel duidelijker zien wie er kan komen werken.

En krijg je je planning met het huidige personeel toch niet rond? Dan kun je in onze tool heel eenvoudig tijdelijk personeel toevoegen en weer verwijderen.

Timezynk helpt jou jouw planning op orde te houden, zelfs in de meest uitdagende tijden. Benieuwd naar hoe we jou kunnen helpen? Vraag dan een gratis demo aan en probeer onze tool 14 dagen uit. Geen zorgen, wij helpen je aan de gang en passen de tool aan op basis van jouw organisatie.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren door onze klantverhalen, blogposts over work-life balance, planning en meer!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.