Hoe factureer ik voor de eerste keer?

2023-04-17 09:30:01

Voorbereidingen die nodig zijn voor het maken en overdragen van facturen

Er zijn een aantal dingen die u moet instellen voordat u kunt beginnen met het maken en overzetten van facturen.

 1. Activeer de module die is aangesloten op uw factureringssysteem in Timezynk (neem contact op met onze ondersteuning om dat te doen)
 2. Integreer Timezynk met uw facturatiesysteem
  -Fortnox
  -Administratie Visma
  -Visma eBoekhouding
 3. Maak factuurartikelen met nummers die overeenkomen met de nummers die u in uw factureringssysteem hebt
 4. Factuurovereenkomst maken waarin wordt gedefinieerd welke regels van toepassing zijn op elk van de factuurartikelen
 5. Voeg klanten toe aan Timezynk en zorg ervoor dat ze overeenkomen met de klantenlijst in uw facturatiesysteem
 6. Als u projectnummers of kostenplaatsen gebruikt bij het factureren, zorg er dan voor dat u deze in beide systemen hebt

Facturen maken

Ga naar "Factuur" in het hoofdmenu, kies een tijdsinterval waarvoor u wilt factureren en klik op "+ Nieuwe factuur maken" in de rechterbovenhoek. Na het matchen van goedgekeurde tijdrapporten met uw factuurovereenkomst, genereert het systeem facturen die u kunt bekijken door op "Factuurrijen weergeven" te klikken. Klik vervolgens op "Factuur opslaan" om één factuur op te slaan of op "Alles maken" om alle automatisch gegenereerde facturen op te slaan.

Page_Invoices.jpg

Na het opslaan kunt u de inhoud van elke factuur bewerken door erop te klikken. Vergeet alleen niet om uw wijzigingen op te slaan.

Standaard worden uw facturen opgeslagen op de datum van vandaag, dat wil zeggen de datum waarop u ze hebt gemaakt.

Facturen overmaken

Om één factuur over te dragen, klikt u erop en scrolt u totdat u "Overschrijvingen" ziet. Klik in dat gedeelte op een knop met de naam "Verzenden naar ..." (de naam zal variëren afhankelijk van het factureringssysteem).

Om meer dan één factuur over te dragen, kiest u de facturen die u wilt overboeken, klikt u op "Overschrijvingen" en kiest u "Overboeken naar ..." (de naam zal variëren afhankelijk van het factureringssysteem).

De status van uw overschrijving(en) is zichtbaar op de pagina "Factuur".

 • Als de overdracht is gelukt, krijgt u uw factuur(-en) factuurnummer(-s) toegewezen en wordt deze gemarkeerd met een groen vinkje(-s).
 • Als de overschrijving is mislukt, worden uw factuur(-en) gemarkeerd met rode driehoek(-en). De reden voor het falen kan in elke afzonderlijke factuur worden gecontroleerd.
Invoices.png