Hoe ga ik om met Afwezigheid?

2023-04-14 07:54:57

Zelfs de meest doordachte plannen zijn aan verandering onderhevig. Werkschema's zijn geen uitzondering en dat komt mede door verzuim.

Laten we de meest voorkomende soorten afwezigheden doornemen om meer te weten te komen over hoe u elk incident kunt beheren met Timezynk.

Uw werknemer is ziek geworden of zorgt voor zijn ziek kind

Eerst maak je een kopie van de dienst die wordt toegewezen aan de werknemer die ziek is geworden/voor zijn ziek kind zorgt, zodat je de dienst op iemand anders kunt boeken.

Om dat te doen, opent u het schema, klikt u met de rechtermuisknop op de dienst die u wilt kopiëren, drukt u op "Kopiëren en.." en klikt u vervolgens op "Opslaan" in de zijbalk aan uw rechterkant. Door dit te doen, maakt u een ongepubliceerde kopie van de door u gekozen dienst.

Deze kopie kan vervolgens direct naar een andere medewerker worden gesleept of in de rij met alle niet-geboekte diensten worden geplaatst, zodat u deze later kunt toewijzen.

Screenshot_2022-09-13_114013.jpg

De volgende stap is om op te merken dat de werknemer ziek is geworden / voor zijn ziek kind zorgt. Om dat te doen, klikt u op de oorspronkelijke shift, gaat u naar het tabblad "Bewerken" en wijzigt u de oorspronkelijke taak in "- Ziek/"- Zorg voor ziek kind". Hierdoor verandert de kleur van de verschuiving in oranje.

Als u geen taken gebruikt bij het plannen, kunt u in plaats daarvan een tijdcode kiezen met de naam "- Ziek"/"- Zorg voor ziek kind".

Uw team is van plan om een aantal betaalde vakantiedagen op te nemen

Om hun wensen kenbaar te maken kan uw team beschikbaarheidsrapporten maken in de mobiele app. Deze rapporten helpen u om een overzicht te krijgen van hoeveel werknemers tegelijkertijd vakantie willen opnemen en uw dagelijkse activiteiten dienovereenkomstig te plannen.

mceclip0.png

Om hun verzoeken voor betaalde vakantie te bevestigen, kunt u vervolgens gekozen werknemers in ploegendiensten boeken met taak "- Vakantie" of tijdcode met dezelfde titel.

Tip! Om tijd te besparen bij het plannen van langere vakantieperioden, gebruikt u rolling schedule.

Als u sommige verzoeken moet weigeren om uw bedrijf operationeel te houden, boekt u eenvoudig uw werknemers in gewone diensten.