Hoe kan ik shift- en planningssjablonen opslaan en gebruiken?

2023-04-13 15:57:28

Shift-sjablonen

U kunt een shiftsjabloon maken terwijl u een nieuwe shift maakt of een reeds gemaakte shift gebruiken.

  • Optie 1: Klik op het schema, vul de shiftgegevens in, klik op de drie bolletjes naast de knop "Opslaan"/"Boek" en druk vervolgens op "Opslaan als een nieuwe sjabloon". Geef uw nieuwe sjabloon een naam en druk op 'Opslaan als een nieuwe sjabloon.
  • Optie 2: Klik op een reeds gemaakte shift, klik in het tabblad "Bewerken" op de drie bolletjes naast de knop "Opgeslagen" en druk vervolgens op "Opslaan als een nieuwe sjabloon". Geef uw nieuwe sjabloon een naam en druk op 'Opslaan als een nieuwe sjabloon.
shift_template_ENG.png

U zult uw opgeslagen sjablonen vinden de volgende keer dat u een shift maakt. Klik gewoon op "Sjabloon gebruiken" bovenaan de zijbalk.

Sjablonen plannen

Om een planningssjabloon te maken, klikt u op "Dienst selecteren" in de rechterbovenhoek, klikt u op de diensten die u wilt opnemen en drukt u op "Maak een nieuw diensten sjabloon". Geef de sjabloon een naam en klik op "Sjabloon opslaan".

In plaats van "Dienst selecteren" te gebruiken om de shifts te kiezen die in de sjabloon moeten worden opgenomen, kunt u een aantal andere hulpmiddelen gebruiken die beschikbaar zijn in het systeem:

  • Aan de linkerkant op elk van de rijen in het schema vindt u drie stippen. Zodra u erop hebt geklikt, kunt u alle verschuivingen in de rij selecteren of deselecteren.
  • Als u op de pijl naast de knop "Dienst selecteren" klikt, kunt u alle shifts in de door u gekozen periode selecteren. De verschuivingen die u niet wilt selecteren, kunnen worden gedeselecteerd door erop te klikken.

Als u het sjabloon wilt gebruiken, gaat u naar de periode die u wilt plannen. Druk op de knop "Sjabloon gebruiken" in de rechterbovenhoek, kies de planningssjabloon, stel de startdatum in en beslis of boekingen moeten worden opgenomen of niet. Rol ten slotte de door u gekozen planningssjabloon uit.

Use_template.png

Als u wilt dat het planningssjabloon wordt herhaald, drukt u op "Dienstherhalen" in plaats van "Uitrollen". Kies hoe vaak de herhaling moet plaatsvinden, wanneer deze moet beginnen en wanneer deze moet eindigen voordat u de herhaling uitrolt.