Hoe maak en boek ik een herhalende dienst?

2023-04-13 11:55:58

Voor een herhalende dienst kun je een rollend schema maken.

Start klikt op het schema (kies een datum en een weekdag waarmee u uw schema wilt beginnen). Vul vervolgens de benodigde informatie in en klik op "Herhalen" in de linkerbenedenhoek.

  • De volgende stap is om het volgende te definiëren:op welke andere weekdagen de dienst wordt herhaald
  • Hoe vaak dit patroon zal worden herhaald (elke week, om de week, enz.)
  • Wanneer de herhaling zal eindigen

De startdatum is hetzelfde als de datum die u in de eerste stap hebt gekozen. Als u wilt, kunt u het samen met de andere instellingen wijzigen.

Zorg ervoor dat u het vakje naast "Boekingen opnemen" aanvinkt als u wilt dat dezelfde werknemer wordt geboekt voor alle diensten in de uitrol.

Het veld "Titel" is altijd vooraf ingevuld, maar we raden u aan het te wijzigen zodat het voor u gemakkelijker zou zijn om het schema later in de toekomst te identificeren.

Zodra u dat allemaal hebt gedaan, kunt u eenvoudig op "Uitrollen" klikken.

Schedule_3.png

Net als bij afzonderlijke diensten kunt u eerst een niet-geboekt rollend schema maken en de diensten later aan uw teamleden toewijzen of u kunt het tegelijkertijd maken en boeken.

Om diensten toe te wijzen in een niet-geboekt rollend schema, kunt u de diensten naar uw teamleden slepen en neerzetten of u kunt dat doen in het tabblad "Boeken" zodra u op een van de diensten van een rollend schema hebt geklikt. In het tabblad vink je eenvoudig de vakjes aan naast de namen van de mensen die je wilt boeken, kies je of de boeking slechts één dienst betreft of alle verschuivingen in de herhaling en klik je op "Boeken".