Hoe verplaats ik diensten of roosters van de ene gebruiker naar de andere?

2023-04-13 09:31:42

Als u één of meerdere ploegen of misschien een heel rooster van de ene gebruiker naar de andere moet wisselen, zijn er een aantal verschillende manieren om verder te gaan, afhankelijk van het soort ploegen dat inbegrepen is. Hieronder vindt u instructies voor de gemakkelijkste manieren om dit te doen:

Individuele verschuivingen

Als u een dienst wilt overzetten naar een andere gebruiker, kunt u dit doen door te slepen en neer te zetten of door te klikken op de dienst > "Boeken". Klik vervolgens op het rode kruisje om de huidige gebruiker uit te boeken, daarna op de groene knop van de gebruiker naar wie je wilt overstappen.

1.jpg

Als u de dienst naar iemand anders wilt kopiëren, kunt u ervoor kiezen om meer dan één gebruiker voor de dienst te boeken. Dit doe je door op de shift > "Bewerken" > "Aantal" te klikken.

2.jpg

Een andere manier is om met de rechtermuisknop op het schema te klikken > "Kopieer shift en.." > "Opslaan". Vervolgens sleep je de shift naar de gebruiker die je wilt boeken.

3.jpg

Rollend schema:

1.Klik met de rechtermuisknop op een ploeg uit het rollend schema die u wilt wisselen.
2.Kies in het menu "Rollend schema" en klik op "Rollend schema bewerken".
3.Klik op "Selecteer" ploegen als je alle ploegen in de uitrol wilt wijzigen.
4.Klik op "Bewerken" aan de linkerkant.
5.Aan de rechterkant verschijnt een zijmenu. Klik op "Hulpmiddelen" bij de gebruiker die je wilt annuleren en vervolgens op "Annuleer boeking op geselecteerde diensten".
6.Kies welke gebruiker je in plaats daarvan wilt boeken en druk op "Tools" aan de rechterkant van de geselecteerde gebruiker en vervolgens op "Boek op geselecteerde diensten".
7.Als je tevreden bent met de overstap, klik je op "Rollend schema bijwerken" om de wijzigingen op te slaan.

a.jpg
b.jpg
c.jpg

Als het om meerdere rollen gaat, is de eenvoudigste manier om dezelfde procedure te volgen als bij één rol en deze gewoon voor alle rollen te herhalen.