Hoe voer ik mijn eerste salarisadministratie uit?

2023-04-17 12:20:03

Er zijn een paar dingen die nodig zijn om uw eerste salarisadministratie te kunnen uitvoeren met behulp van salarisdocumentatie van Timezynk. De behoeften variëren natuurlijk, afhankelijk van het bedrijf en de branche, maar er zijn een paar dingen die al onze klanten nodig hebben om de salarisadministratie soepel te laten verlopen.

Tijdrapporten goedkeuren

Goedgekeurde tijdrapporten vormen de basis van de salarisfunctie in Timezynk, dus zorg ervoor dat u de gewerkte uren en andere advertenties van uw werknemers goedkeurt voordat u uw eerste salarisdocument genereert. U kunt hier meer lezen over hoe u de tijdrapporten van uw werknemers goedkeurt.

Salarisartikelen toevoegen en een salarisovereenkomst maken

Een ander belangrijk ingrediënt is een salarisovereenkomst, een verzameling salarisartikelen en regels. Alleen met deze overeenkomst kan het systeem berekenen of uw werknemer bijvoorbeeld een uurloon, overwerk of een vergoeding moet krijgen voor het werken van asociale uren. Lees hier meer over het toevoegen van salarisartikelen en het maken van salarisafspraken.

Activeer integratie met uw salarissysteem

Om het salarisbestand van Timezynk over te zetten naar het salarissysteem dat u gebruikt, moet u het bestand in het juiste bestandsformaat kunnen downloaden. Wij van Timezynk support helpen u graag bij het activeren van de juiste integratie, dus aarzel niet om contact op te nemen!

Hieronder vindt u een paar voorbeelden van de salarissystemen waarmee we kunnen integreren:

  • Fortnox
  • Visma Salarisadministratie
  • Hogia Salarisadministratie
  • AgDA Salarisadministratie
  • Flex Payroll
  • BL Salarisadministratie

Loonbestand genereren en downloaden
Open pagina "Payroll" en kies een interval. Klik vervolgens op "Exporteren" en kies het juiste bestandsformaat. Het bestand wordt automatisch naar uw computer gedownload en u kunt het opnieuw downloaden op pagina "Bestanden".

In de salarisweergave krijgt u een waarschuwing als er niet-goedgekeurde tijdrapporten zijn of als uw werknemers een arbeids-ID missen, zodat dit kan worden gecorrigeerd voordat u uw bestand downloadt.

Tip! De eerste keer dat u payroll uitvoert met behulp van payroll-documentatie van Timezynk, kan het een goed idee zijn om het resultaat in het salarissysteem extra in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat het de gegevens interpreteert zoals het hoort.