Hoe werk ik op de pagina "Goedkeuren"?

2023-04-13 14:01:35

Kleurcodering

Elke rij in de lijst op de pagina Goedkeuren heeft een kleur die de huidige status vertegenwoordigt:

  • Rood - tijdrapport ontbreekt
  • Grijs - tijdrapport is klaar om te worden goedgekeurd
  • Groen - tijdrapport is goedgekeurd

De rijen sorteren

  • Groep: Standaard kunt u ervoor kiezen om de tijdrapporten te groeperen op datum, week, rol, dienst, gebruiker en klant. Klik op "Veld kiezen" om een andere parameter te kiezen om op te groeperen.
  • Filter: De rijen kunnen worden gefilterd door al uw registers. Als je een klantenregister hebt kun je bijvoorbeeld alle rijen voor een specifieke klant eruit filteren. Filteren kan ook worden gemaakt op basis van waarschuwingen en goedkeuringsfasen.
  • Kolommen weergeven: U kunt de informatie kiezen die u wilt weergeven in de weergave Goedkeuren. De gepresenteerde opties zijn afhankelijk van de instellingen voor uw diensten en tijdrapporten.

Als u de instellingen voor uw filters en groeperingen wilt opslaan, kunt u dit doen door ze op te slaan in verschillende tabbladen bovenaan deze pagina.

Sort_the_list.jpg

Waarschuwingen beheren

Met de instellingen voor waarschuwingen kunt u bepalen hoe flexibel u wilt zijn met afwijkingen in de tijdrapporten en of ze elkaar mogen overlappen of niet.

Warnings.jpg

Het systeem geeft een waarschuwing weer als de tijd langer dan het ingestelde aantal minuten uitvalt.

Elke rij met een afwijking heeft een waarschuwingsbord dat, wanneer erop wordt geklikt, een venster opent met meer gedetailleerde informatie over hoe die afwijking de salarisadministratie en facturering beïnvloedt.

Warning_2.jpg

Informatie bekijken, bewerken en goedkeuren

Op rijen met zowel een shift- als een tijdsrapport vind je twee pennen. Degene aan de linkerkant wordt gebruikt voor het bekijken en bewerken van de shift, degene aan de rechterkant wordt gebruikt voor het bekijken en bewerken van het tijdrapport.

Approve_rows.jpg

Met de knop "Rapporteren" kunt u tijdrapporten maken op basis van de geplande uren op rijen waar deze ontbreken. Door op de knop "Goedkeuren" te klikken, keurt u het tijdrapport voor salarisadministratie en facturering goed.

U kunt tijdrapporten op meerdere rijen tegelijk maken/goedkeuren door rijen te selecteren en op "Rapport"/"Goedkeuren" te klikken.

  • Om alle rijen tegelijk te selecteren, vinkt u een vakje aan in de linkerbovenhoek onder de knop "Vandaag".
  • Als u alle rijen wilt selecteren die in een specifieke groep zijn georganiseerd, vinkt u het selectievakje in de linkerbovenhoek van de groepskoptekst aan
  • Als u verschillende afzonderlijke rijen wilt selecteren, vinkt u de selectievakjes op elk van de geselecteerde rijen aan

Voor rijen zonder afwijkingen kunt u de knop "Alles goedkeuren zonder waarschuwingen" gebruiken om snel de tijdrapporten van uw medewerkers goed te keuren.

Approve_wihout_warning.jpg

Externe goedkeuring verzenden

Op deze pagina kunt u tijdrapporten ter goedkeuring naar uw klanten sturen. Selecteer een of meerdere rijen en klik op "Verzenden voor externe goedkeuring".

Send_for_external_approval.jpg