Hur flyttar jag ett/flera pass från en användare till en annan?

January 29, 2024

Om du behöver flytta pass eller ett schema från en användare till en annan så finns det ett par olika sätt att göra det på, beroende på typ av pass.

Individuella pass

Om du vill byta ett pass från en användare till en annan så kan du antingen göra det genom att dra och släppa passet eller genom att trycka på passet > "Boka". Tryck på det röda korset för att avboka nuvarande användare, sedan på den gröna knappen bredvid den användare du vill boka.

e.jpgOm du vill kopiera ett pass till en annan kan du göra på två sätt. Antingen så väljer du fler än 1 person som ska bokas på passet. Det gör du genom att klicka på passet > "Redigera" > "Antal".
Andra sätter är att högerklicka på passet > "Kopiera pass och..". Tryck på "Spara" och sen drar och släpper du passet på användaren du vill ska bokas.

g.jpg


Rullande schema, en "rullning"

  1. Högerklicka på ett pass i rullningen.
  2. I menyn, välj "Rullande schema" > "Redigera rullande schema".
  3. Tryck på knappen "Välj" > "Välj alla pass" för att göra ändring på samtliga pass i rullningen.
  4. Klicka på "Redigera" på vänstra sidan.
  5. I sidomenyn så tryck på "Verktyg" höger om den användaren du vill avboka och tryck sedan på "Avboka på markerade pass".
  6. Välj vilken användare du vill boka på passen och klicka återigen på "Verktyg" > "Boka på samtliga pass".
  7. Tryck på "Uppdatera rullande schema".
f.jpg


h.jpg

i.jpg

Rullande schema, flera "rullningar"

När du har flera rullande schema som är aktiva samtidigt är det enklast att göra samma procedur som för en rullning och sen repetera för varje rullning.