Hur sätter jag upp olika vyer i schemat?

January 29, 2024

Lista i schemat

Som standard listas användare på vänstra sidan i schemat. Du kan anpassa schemat genom att lista någonting annat än användare. Om du, till exempel, väljer "Uppgift" ser du schemalagda arbetsuppgifter istället för din personal.

lista_gruppera__filtrera.png

Gruppera i schemat

Du har en möjlighet att gruppera schemat efter alla fälten på dina pass och register, vilket gör att du kan sätta upp vyer där du kan snabbt se vem som jobbar på vilket projekt eller vem som utför vilken arbetsuppgift.

Filtera i schemat

Du kan anpassa utseendet av schemat genom att klicka på ”Filtrera” och välja bland följande:

  • Dölj rader utan pass - välj för att få bort tomma rader och få en bättre överblick över belagda pass
  • Dölj rader med pass - välj för att få en överblick över tillgängliga anställda eller de delar av din verksamhet som behöver schemaläggas
  • Visa bara publicerade pass - välj för att få en överblick över pass som visas till dina anställda i mobilappen
  • Visa bara opublicerade pass - välj för att få en överblick över pass som syns bara för dig och andra schemaläggare
  • Lägg till taggfilter - hjälper dig att filtrera fram anställda som till exempel jobbar på ett visst område eller har en viss kompetens

Tryck på "Filtrera" >> "Lägg till taggfilter". Välj en tagg från listan. Filtret dyker upp på en gul rad nedanför knappen "Filtrera"

Klicka på filtret om du vill lägga en till tagg i det. Du kan välja att visa endast de som har alla av dina valda taggar eller dessa anställda som har åtminstone en av dem.

  • Lägg till registerfilter - hjälper dig att filtrera fram pass med specifika detaljer till exempel en viss arbetsuppgift eller en viss kund

Tryck på "Filtrera" >> "Lägg till registerfilter" >> "Användare". Filtret dyker upp på en gul rad nedanför knappen "Filtrera". Klicka på filtret och välj antingen att inkludera eller exkludera de namn du väljer i användarlistan. För att lättare hitta de namn du söker på ange de första bokstäverna i fältet "Användare".

Spara dina inställningar i flikar

Du kan spara dina inställningar i separata flikar genom att trycka på plus ikonen längst upp till vänster fylla i namnet på din nya flik och trycka på "Spara".

Dina sparade flikar finns tillgängliga längst upp till vänster i schemat.