Vad är register?

May 15, 2024

Vad är register? 

Register fungerar som  mappar som kan innehålla olika typer av information. Det finns redan standard register inlagda men det går att lägga till egna register och bestämma vilken information du vill att varje register ska innehålla, på så sätt kan du anpassa systemet efter din verksamhet och dess behov. 

Att hitta registerinställningar


För att komma åt Registerinställningar behöver du vara inloggad som ägare. När du är inloggad, navigerar du till kugghjulet längst upp i det högra hörnet. Under Inställningar hittar du Registerinställningar. Här finns standardregister såsom Användare, Pass, Tidrapport, Kund, Tidkod och Typ. 

Hur fungerar registerinställningar?

I varje register kan du själv bestämma vad för typer av fält som ska finnas. Till exempel kan du anpassa Passregistret genom att lägga till olika fält i registret. Därefter är det den information som finns i dessa fält som kommer att synas på varje pass.  På liknande sätt kan du specificera vilken typ av information som ska finnas på varje kund i registret Kund.

Skapa egna register

Du har även möjligheten att lägga till egna register. För att göra detta, gå till  kugghjulet → InställningarRegisterinställningar+Lägg till → ange TitelSpara. Om din verksamhet arbetar med projekt kan du skapa ett eget register som heter Projekt och definiera vilken information som ska inkluderas där. Sedan kan du koppla Projektregistret till Passregistret genom att gå in på Pass+Lägg till TypRegister → välj Projekt och klicka sedan på Spara. Nu kan du smidigt lägga till projektinformation på varje pass. 

Skapa innehållet i register

Genom att navigera till menyn till vänster och välja Register kan du skapa innehåll i dina register. Klicka på det specifika register du vill lägga till innehåll i och klicka sedan på +Lägg till. Fyll i den önskade informationen, exempelvis kan du lägga till dina kunder på Kundregistret.