Hur hanterar jag frånvaro?

January 29, 2024

Även den mest genomtänkta planen behöver ibland ändras. Arbetsscheman är inget undantag och det är delvis pga. frånvaro. Här går vi igenom några av de vanligaste typerna av frånvaro och hur man hanterar dem genom Timezynk.

Din anställda är sjuk eller tar hand om sjukt barn.

Först kopierar du det pass som den anställda skulle arbetat på så att du kan boka det på någon annan. Detta gör du genom att öppna schemat, högerklicka på passet och trycka på "Kopiera och.." och sen tryck på "Spara". Nu har en obokad kopia skapats som sedan antingen kan dras till en annan anställds schema eller om du redigerar passet och bokar användare så sätt.

6.jpg

Nästa steg är att notera frånvaron hos den anställde. För att göra det så trycker du på det ursprungliga passet, gå in på fliken "Redigera" och ändra "Arbetsuppgift" till "Sjuk" alternativt "VAB". Detta vill ändra färgen på passet till orange.

Om du inte använder "Arbetsuppgifter" i ert schema så välj tidskoden som heter "Sjuk" alternativt "VAB" istället.

Din arbetsgrupp planerar att ta ut betald semester.

För att kommunicera deras önskningar så kan kollegorna skapa tillgänlighetsrapporter i appen. Dessa rapporter hjälper dig att få en överblick av semesterplanerna och att planera verksamheten utifrån det.

fghbfg.jpg

För att godkänna deras semesterförfrågan så kan du boka den anställde på pass och välja "Semester" under "Arbetsuppgift" alternativt "Tidskod".

Tips! För att spara tid kan du planera längre semesterperioder genom att använda rullande schema.

Om du behöver avböja en semesterförfrågan bokar du helt enkelt den anställda på sina ordinarie pass.