July 12, 2022
matilda-pirri

Bemannica är ett specialiserat rekryteringsföretag som hjälper ICA-butiker med skräddarsydd kompetens. När de stod inför valet av en ny samarbetspartner för att underlätta planering och schemaläggning föll valet på Timezynk – ett samarbete som hjälpt Bemannica att effektivisera verksamheten och växa.

Bemannica: “Timezynk är flexibla, rörliga och anpassar sig alltid efter våra behov”

 

  

 

Skräddarsydd kompetens till ICA-butiker

Vid exempelvis arbetstoppar och säsongsvarierade försäljningstoppar såsom julhandel och semesterperioder såväl som vid sjukfrånvaro hos den egna personalen har Icabutikerna stort behov av att bemanna upp med extrapersonal. Det är här Bemannica kommer in i bilden. Genom att samla konsulter med tidigare butikserfarenhet och kompetens inom alltifrån kassa, varuplock, delikatess, förbutik, till e-handel, säkerställer Bemannica skräddarsydd kompetens till alla Ica-butiker. 

– För att täcka luckorna behöver vi anställa många nya konsulter varje år. Därför är vi i stort behov av ett smidigt system för planering, schemaläggning och tidrapportering som stöttar och möjliggör att vi kan växa med fler användare utan att kostnaderna drar iväg, berättar Christian Eriksson, företagsledare på Bemannica.

Flexibilitet och anpassningsbarhet är avgörande

Han berättar att de ofta behöver boka in personal till pass med kort varsel samt nå ut med rätt information till väldigt många anställda. Ett effektivt system var därför avgörande, och efter att ha scannat marknaden efter olika lösningar upptäckte Bemannica att Timezynk passade deras verksamhet utmärkt.

– Andra leverantörer hade ett mer licensbaserat upplägg där vi ständigt behöver hålla koll på vilka användare som var aktiva eller inaktiva. Med Timezynk har vi aldrig behövt förhandla om licenser, deras lösning är flexibel, pay-as-you-go och väldigt rörlig, och de anpassar sig alltid efter våra behov. 

Christian förklarar att Bemannica endast betalar för användandet av systemet, istället för antal användare.

– När vi har fler bemanningspass ökar vår användning av Timezynk, vilket sedan går hand i hand med kostnaden. Vi föredrar det framför att betala en kostnad per användare, eftersom antalet användare tenderar att variera.

Växer med och tack vare Timezynk

Samarbetet med Timezynk sträcker sig flera år tillbaka. För ungefär åtta år sedan började de som pilotkunder till Timezynk och har sedan dess har vuxit tillsammans med Timezynk, och på många vis även tack vare dem, berättar Christian.

–   Timezynk har möjliggjort att vi enkelt kan kommunicera i systemet. Det är dessutom väldigt enkelt att lära sig, ger alla våra medarbetare en väldigt bra överblick över planeringen, och vi kan få fram otroligt mycket data effektivt. Dessa funktioner har jag inte sett med några andra webbaserade system. 

Eftersom Bemannica har tjänstemän fördelade på olika platser runtom i Sverige uppskattar de särskilt att alla kan alla arbeta i samma system, berättar Christian. 

– Vi har tillgång till samma information oavsett varifrån vi sitter, vilket har underlättat enormt mycket. Innan Timezynk tog schemaläggning och tidrapportering betydligt längre tid.

Smidiga integrationer som underlättar

Även löner och fakturering går numera smidigare, tack vare att Timezynks system går att integrera med deras befintliga fakturerings- och lönesystem, fortsätter Christian. 

– Det har kraftigt effektiviserat fakturahanteringen för oss. Hela vårt kundregister har nu synkats mellan Timezynk och Fortnox, vilket sparar tid när det gäller faktureringen och lönehanteringen av alla våra konsulter. Vi har också utvecklat extern attestering via Timezynk, vilket innebär att våra kunder kan attestera smidigt via mejl. 

När Bemannica har en fråga eller något de behöver hjälp med finns Timezynks support alltid nära till hands, berättar han vidare. 

– Supporten är alltid tillgängliga och villiga att lösa våra problem. De har även hjälpt till oss att ständigt utveckla systemet efter våra behov. När vi exempelvis ville ha hjälp med att bygga upp KPIer och mäta nyckeltal såsom tillgänglighetsgrad och bemanningsgrad på våra konsulter, kunde de hjälpa till med detta. Vi kan därför nu analysera hur det går och hur de presterar vilket är viktig information för att vi ska kunna ge feedback till konsulter, bra som dålig. 

En sådan anpassning som Christian särskilt lyfter är möjligheten att skräddarsy Timezynks system utifrån varje specifik butik och dess behov.

– Varje butik har sina särskilda behov och önskemål, därför är det väldigt uppskattat att vi kan skriva in specifika instruktioner och information på varje pass. Det innebär att alla konsulter får all viktig information som de behöver. Vi är helnöjda med Timezynk och ser dem som en långsiktig partner till oss, avslutar Christian.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.