February 19, 2016
timezynk

När många företag erbjuder liknande tjänster på samma villkor, är det kvaliteten på kundservicen som avgör om du blir en vinnare eller förlorare. De två största orsakerna till varför kunder lämnar ett företag är att de känner sig dåligt behandlade eller att du har misslyckats att lösa deras problem inom rimlig tid.

Bra kundservice är ovärderlig

Detta är service

Servicebegreppet omfattar saker som tillgänglighet, upplevelser och köpvillkor. Grundläggande är naturligtvis tillgängligheten. Om du inte finns där för kunden kan du inte ge service heller. Se till att ha öppet när kunden behöver dig. Se också till att det går att nå dig på olika sätt. Förutom telefon och e-post är chatt en bra service.

70 procent av köpupplevelsen baseras på hur kunderna känner att de blivit behandlade. Kundens upplevelser av din service skapas i mötet med företagets representanter. För att skapa så bra kundupplevelser som möjligt gäller det att vara personlig och se varje kund som en individ - och gärna överträffa kundens förväntningar på servicen!

Köpvillkoren ska vara utformade så att kunden aldrig känner sig instängd. Det ska vara enkelt och kostnadsfritt att returnera en vara. Kunden ska inte behöva binda sig till något vid köpet och det ska vara enkelt att säga upp en tjänst. Och kundservicen ska vara gratis.

Vill du leverera bra service ska du:

 • lösa ett problem så snabbt du kan, helst inom 24 timmar
 • vara lyhörd och engagerad,
 • vara öppen och ärlig,
 • respektera kunden,
 • vara noga med återkoppling,
 • inte lova något du inte kan hålla.

Kunderna är värda all uppmärksamhet

Det är ingen nyhet att det är dyrare att skaffa en ny kund än att behålla en befintlig (6-7 gånger dyrare, faktiskt). Men det är dessutom 60-70 procents sannolikhet att du säljer till en befintlig kund, mot 5-20 procent att du säljer till en ny kund. Och en lojal kund är i genomsnitt värd tio gånger så mycket som sitt första köp!

Problemet med missnöjda kunder är att du sällan hör ifrån dem. Endast 4 procent av de missnöjda kunderna gör sig besväret att kontakta dig. Risken är att resten sprider sitt missnöja till andra istället. Över 90 procent av de missnöjda kunderna är inte villiga att göra affärer med dig igen. Så hur mycket är bra kundservice värd? Svaret måste bli - hur mycket som helst!

Vad kunderna tycker är viktigast

 1. Kundservicepersonalens förmåga att lösa ett problem. (71%)
 2. Svar/lösning inom rimlig tid. (43%)
 3. Personlighet och vänlighet hos kundservicepersonalen. (43%)
 4. Snabb och enkel åtkomst till kundservice. (35%)
 5. Att kundservicepersonalen kommunicerar på riktigt, utan manus. (33%)
 6. Förmåga hos kundservicepersonalen att riktigt förstå kunden.
 7. Att kundservicepersonalen ger tilläggsinformation eller service som kunden behöver men inte har frågat om.

När pratade du själv med supporten senast?

Det kostar inget att kontakta Timezynks support. Vi finns på plats alla vardagar för att svara på frågor och hjälpa dig att lösa dina problem. Du kan ringa, mejla eller chatta med oss direkt i webappen. Kan vi inte svara på din fråga direkt lägger vi ett ärende i vårt supportsystem. Du får en bekräftelse på det via mejl. I mejlet finns en länk där du kan följa hur ärendet utvecklas. De flesta problem löser vi inom 24 timmar.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.