March 21, 2022
matilda-pirri

Med Timezynk kan Nuvia lägga mindre tid på administration och pappersarbete och istället ägna sin tid och kraft åt att säkra kvalitet och värde till sina kunder. Tack vare deras flexibilitet och tekniska kompetens ses Timezynk som en långsiktig partner.Nuvia levererar tjänster för komplexa industrier över hela Sverige. Företaget är specialiserat på energi- och processindustrin och erbjuder tekniska konsulttjänster, mekaniska underhållstjänster samt arbetsmiljö- och strålskyddstjänster.

Hur Timezynk blev en långsiktig samarbetspartner till Nuvia

Enkel implementering

Innan Timezynk var personalhanteringen tidskrävande och krävde mycket administration, enligt Madeleine Algotsson, personalplanerare på Nuvia.
– Den främsta anledningen till att vi valde Timezynk är att verktyget är välstrukturerat och samtidigt flexibelt och anpassningsbart. Jag skulle säga att den största fördelen är användarvänligheten och hur lätt det är att implementera och använda.

Eftersom företaget är beroende av många anställda som kommer och går är det avgörande att ha ett enkelt och hanterbart ledningssystem för personalstyrkan, förklarar hon.
– En stor utmaning vi har haft innan Timezynk var att vår tidrapportering gjordes på papper och sedan skickades till lönekontoret. Med fakturering var vi tvungna att manuellt skriva in siffror och information. När man hanterar uppgifter manuellt finns det alltid en risk att göra fel, speciellt eftersom vi använde samma dokument i flera steg och över olika system. Tack och lov behöver vi inte oroa oss för att göra dessa fel längre.

Allt på ett ställe

Nuvia har anställda som arbetar både dagtid och i skift, och många av deras anställda arbetar på tidsbegränsade anställningsavtal som varar från en vecka upp till flera månader. Tidigare sköttes det mesta av kommunikationen med deras anställda antingen via telefon eller via e-post. Eftersom ingen av informationen samlades på ett ställe var det svårt att få en bra överblick.

– Vi gjorde vårt bästa för att planera var vår personal behövde vara och när, men det var ofta väldigt spretigt och vi hade inte riktigt någon struktur för vår schemaläggning. Om våra chefer eller arbetsledare ville hämta historisk information, till exempel kolla när vår personal hade jobbat och var, fick vi gå igenom många steg. Nu är det lätt att gå tillbaka och hitta den information vi behöver eftersom vi har all information samlad på ett ställe.

Mindre administration, mer kvalitet

Tack vare Timezynks molnbaserade schemaläggningsprogram med automatisk dokumentation kan Nuvia lägga mindre tid på administration och pappersarbete när det gäller lönerunderlag, tidsrapportering och fakturering, och istället ägna sin tid och kompetens åt att säkra kvalitet och värde till sina kunder. Madeleine tycker särskilt mycket om möjligheten att skräddarsy systemet för att passa organisationens behov.

– Det betyder att vi kan utveckla och anpassa oss utifrån vad våra behov är för tillfället, vilket innebär att vi kan underlätta och effektivisera våra processer. Till exempel har vi nu en färdig mall att använda för uppgifter som vi tidigare behövde göra manuellt. Timezynk låter oss också integrera deras system med andra system vi använder, vilket innebär att vi kan synkronisera data mellan de två och göra vår organisation mer effektiv.

Alltid snabba att svara

Närhelst Madeleine eller hennes kollegor har en fråga svarar Timezynk snabbt.

– Eftersom vi har arbetat mycket med att anpassa systemet för att passa vår organisation har vi varit i tät kontakt med deras kundtjänst och frågat dem vad som är genomförbart och vad som inte är det. De svarar alltid snabbt och hjälper oss på bästa sätt. Om det är något önskemål som inte är möjligt ser de till att hitta en annan lösning för oss eller guida oss i rätt riktning.

Madeleine ser Timezynk som en långsiktig samarbetspartner, av många anledningar.

– Att implementera Timezynk har varit en rolig resa med många stora förändringar. Vi tycker om att arbeta med dem eftersom vi kan kläcka nya idéer och lösningar tillsammans. Om det är något som behöver utvecklas kommer de att lösa det, vilket innebär att vi inte behöver byta mjukvarupartner för personalhantering. Därför, och tack vare deras flexibilitet och tekniska kompetens, ser vi dem som en långsiktig partner.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.