April 18, 2022
matilda-pirri

Med en passion för att hjälpa snarare än att sälja, och fokus på kunder snarare än intäkter, kommer Justina Svedin att bli en annan sorts försäljningschef. Hennes bakgrund inom kundservice har lagt grunden för att alltid prioritera kundernas välbefinnande.

Möt Timezynk’s nya säljchef som prioriterar individer framför intäkter

Individer framför intäkter

Hennes sanna passion ligger inte i försäljning; utan i verksamhetens kärna - kunderna, och hon kommer aldrig sälja något hon vet inte är till nytta för kundens verksamhet. Hennes fokus på vägledning, stöd och relationsbyggande, även i början av varje kundresa, kommer att vara det fortsatta målet även i hennes nya roll.

– Vissa människor kan ha vissa förutfattade meningar om att säljyrket har ett konstant fokus på vinst, men min roll kommer inte att vara så; Jag vill inte sälja något som våra kunder inte kommer att dra nytta av. Jag värdesätter relationer framför försäljning och tror att det är receptet för en hållbar verksamhet, säger Justina och fortsätter:

– Oavsett om jag säljer vår schemaläggningstjänst till en potentiell kund eller hjälper en befintlig kund med deras implementation, gör jag det som är bäst för dem. Utmaningen i den här rollen blir dock att hitta sätt att nå potentiella kunder. När vi redan har deras uppmärksamhet kommer det inte att vara svårt att få dem att förstå vilken bra produkt Timezynk är och att vi är experter på vad vi gör.

Hur försäljning och kundsupport hänger ihop

Innan hon blev försäljningschef arbetade Justina med kundservice på Timezynk: först som teammedlem och sedan som teamledare. Försäljning och kundsupport kan verka ganska kontrasterande för många, men hennes roll är inte särskilt annorlunda idag, säger hon:

– Kundkontakt har alltid varit mitt fokus. Jag har alltid känt mig stolt efter varje arbetsdag och vetat att jag har hjälpt människor. Jag har samma känsla idag när jag pratar med potentiella kunder, men ännu starkare. För nu får jag vara med och fatta beslut och efter att ha jobbat här i två och ett halvt år har jag många idéer, säger hon.

Skapa självständighet

Ett av projekten Justina kommer att arbeta med är att digitalisera Timezynks onboardingprocess och skapa bättre möjligheter för kunder att bli mer självständiga. Framtiden kommer att bestå av en kontinuerlig bedömning av vem som är i behov av vad och var och när de behöver det. Hon förklarar:

– Det är viktigt att ge våra kunder rätt verktyg för självständighet och få dem att ha mer kontroll över sin process. Varje kundresa är unik och vi vill erbjuda skräddarsydda lösningar; vissa behöver mycket stöd och vägledning, medan andra föredrar att utforska själva. Digital onboarding kommer inte att resultera i mindre kontakt mellan oss och våra kunder, det blir bara bättre. Vi kommer fortfarande att finnas här för våra kunder, men nu kommer det att ske på deras villkor.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.