July 1, 2022
matilda-pirri

Agis började arbeta på Timezynk och i tron om att mjukvaruekosystemet han älskade skulle vara den bästa delen av jobbet. Men nu, ett halvår senare, har han hittat något annat som sin favoritfaktor: kulturen bland kollegorna.

Nära kollegor över landsgränser
Bytte för mjukvarusystemet, stannar för kulturen

Agis är inte rädd för förändringar. Han är född och uppvuxen i Grekland, har bott i ett flertal olika länder och bor för närvarande i Estland. Under det senaste året bestämde han sig för att göra en förändring i sin karriär och byta till ett nytt mjukvaruekosystem, vilket innebär att lära sig en ny färdighet. Det ekosystem han fann intressant är dock inte så vanligt i branschen. Så när han började jobba på Timezynk, en av få arbetsgivare som erbjuder möjligheten att arbeta med det, trodde han att det skulle vara det bästa med hans nya jobb. Men det har överlägset överskridits av något han inte alls förväntade sig: kulturen.

Nära relationer trots avstånd

– År 2022 kan arbetsrelationer och distansarbete kännas opersonligt och avhumaniserat. Men jag tror att Timezynk är motsatsen till dessa saker. Jag känner mig stöttad på ett mänskligt sätt, och hela teamet stöttar varandra på ett sätt som går utöver det professionella. Även om vi aldrig har träffats personligen är vårt förhållande meningsfullt och ärligt. Jag känner att Timezynk bryr sig om oss som personer och inte bara som medarbetare.

Han tar utvecklarteamets gruppsamtal som ett exempel när han förklarar vad han menar med kulturen. Två gånger i veckan börjar de med att ta en runda där de delar tankar och känslor, gärna om saker som inte har med jobbet att göra.

– I början var det en bra isbrytare för att lära känna mina kollegor. Nu ett halvår in i jobbet tycker jag att det är en tryckavlastning och ett bra sätt att lära känna varandra lite. Det är en bra uppvärmning och stödjer ofta även professionella delar av diskussioner.

”Spännande saker kommer”

I sitt dagliga jobb arbetar Agis som mjukvaruutvecklare. Han jobbar huvudsakligen back-end, och flyttar kunders data in i och ut ur databasen. Han tycker att det är utmanande att balansera kundens förväntningar med Timezynks vision, och framtidssäkring av produkten med stöd för befintliga funktioner. Lyckligtvis kommer Agis inte gå någonstans snart.

– Vi har många kunder som varit med oss ​​sedan starten, så det är viktigt att vi lyssnar på dem och inte går för fort fram. Alla måste vara ombord. Jag tänker bara på mig själv i början av denna resa, speciellt för en produkt som är så här stor och långlivad. Från och med nu handlar det om att fatta framåtriktade beslut, säger han och fortsätter:

– Det här nya paradigmet för distansarbete blir populärt. Ändå kan det vara svårt att hitta en öppen arbetsgivare som sätter förtroendet för medarbetaren och upprätthåller det över geopolitiska gränser. Så jag är glad och tacksam över att Timezynk litar på mig i att leda tekniken framåt eftersom jag verkligen trivs med mitt jobb och ser fram emot våra framsteg tillsammans. Detaljerna är ganska tekniska, men jag kan lova att spännande saker kommer.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.