April 11, 2022

Det som först intresserade Jan Andersson för sju år sedan när han bestämde sig för att investera i Timezynk var den perfekta kombinationen av en bra produkt och en spännande marknad. Och även om de tidigare åren har varit spännande, kommer det här året att bli speciellt, eftersom något han sett fram emot länge är på väg att hända.

Jan Andersson, investerare i Timezynk: “Vi är redo att accelerera”

Mångårig erfarenhet av företagsstyrning

När Jan Andersson inte reser runt i Frankrike eller pysslar med sina bilar är han investerare och styrelseledamot i Timezynk. Hans ansvarsområden varierar från att styra och godkänna finansiell verksamhet till att övervaka företagets strategiska handlingar. Något som kanske låter överväldigande för många, men för Jan är det en no-brainer; han har byggt ett framgångsrikt företag från grunden, arbetat internationellt med IT och under de senaste åren varit en del av att utveckla många företag:

– För mig handlar min roll främst om att vara stöttande. Jag har en teknisk bakgrund, men min roll är mer att stödja ledningen med min erfarenhet av kommersialisering, förståelse av marknaden och att leda ett företag.

Första företagsid'en föddes på universitetet

Hans resa började med en civilingenjör i datavetenskap vid Linköpings universitet. Där kom han på en idé om automatiserad skanning av handskrivna blanketter, vilket sparar mycket tid och pengar i många branscher. Han startade företaget tillsammans med sin vän från skolan, utan att veta vilken sorts framgångssaga det skulle bli. Tjugo år senare när de sålde den hade den vuxit till 18 länder med 800 anställda.

– Vi hade en fantastisk resa som jag är väldigt tacksam för. Den lärde mig hur man sköter ett företag på rätt sätt och gav mig kunskap som jag använder för mina investeringar och styrelseuppdrag. Idag sysslar jag främst med IT-sektorn. Några av företagen jag arbetar med är AddNode, MilDef Group och DH Anticounterfeit. Alla som växer och utvecklas både nationellt och internationellt, säger Jan.

Att vara en del av resan

Ett av de första företagen Jan fann intressanta för alla dessa år sedan och bestämde sig för att investera i var Timezynk. Anledningen var, enligt honom, den perfekta kombinationen av en intressant produkt med potential för en bred marknad:

– Det som intresserade mig med Timezynk var de oändliga möjligheterna och den enorma marknaden, nationellt och internationellt. Föreställ dig bara hur många företag och människor som kommer att dra nytta av denna typ av system, oavsett bransch eller område; listan över potentiella användare är oändlig. Det har tagit lite tid att utveckla vårt system för att få det precis som vi vill att det ska vara, men i år är vi redo att accelerera.

Det Jan syftar på är den internationella lanseringen av den nya strategin: en gratis, men begränsad, version riktad till småföretag och användare, något som kommer att knyta Timezynk ännu närmare sina kunder.

– Vi analyserade vår kundbas och såg att företag ofta växer när de väl börjat använda vår produkt, vilket vi såklart vill uppmuntra. Så med denna nya produkt kan vi möjliggöra små företags tillväxt ännu mer och vara en del av deras resor från första början.

Hur man skapar bättre möjligheter

Framtiden för Timezynk är ljus, men allt kan bero på årets internationella lansering och responsen från marknaden. Och, naturligtvis, om hur Timezynk kommer att fortsätta möta kunderna, på deras villkor:

– Vi måste skapa så mycket innehåll som möjligt för att våra kunder ska känna sig trygga med att använda vår produkt. Det är inte komplicerat, men allt kräver lite upplärning. Och det är här vi måste fokusera ännu mer på att skapa bättre möjligheter för våra kunder att bli mer självständiga. Säger Jan och fortsätter:

– Men vi har ett bra och skalbart system, och jag är inte orolig för vad som kommer. Jag vet av erfarenhet att när man närmar sig marknaden, på rätt sätt, med rätt produkt, blir resultaten nästan uteslutande positiva. Och jag tror att med rätt strategi kommer det att hända många spännande saker för Timezynk inom en snar framtid.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.