July 4, 2022

Ingen mer tid förlorad till pendling, inget behov av att byta om från dina mysiga kläder på morgonen om du inte känner för det och ingen mer känsla av att sitta fast i en kontorsmiljö. Vad finns det att inte älska med att jobba hemifrån? Om du tycker att det låter som en dröm har vi goda nyheter till dig! Timezynk är nu ett företag som arbetar helt på distans, och vi har beslutat att fortsätta så.

Varför vi bestämt oss för att arbeta 100 % på distans och hur det gynnat oss

Ökad produktivitet och starkare team

Kalla oss progressiva, men vi har alltid haft ungefär hälften av vår personal som arbetar på distans och det har alltid fungerat bra för oss. Under pandemin arbetade hela vårt team hemifrån och vi insåg snabbt att det inte påverkade produktiviteten eller lagandan negativt på något sätt. Tvärtemot hade det helt motsatt effekt och till slut blev vårt kontor bara överflödigt och onödigt.

Så efter att ha upptäckt alla fördelarna med att arbeta hemifrån tog vi det här konceptet till en helt ny nivå. Vi flyttade från vårt kontor och blev 100% remote. Vi skulle förmodligen ha hamnat här ändå några år senare, men pandemin skyndade definitivt på denna process för oss.

Hur vi började ställa om till permanenta hemmakontor.

Det var mycket viktigt för oss att se till att alla våra anställda kände sig bekväma med denna nya arbetsmiljö. Vi pratade därför med var och en av våra medarbetare individuellt för att gå igenom deras individuella behov och önskemål för arbetsplatsen. De kan till exempel behöva ett justerbart skrivbord, en extra datorskärm, en bekväm stol och ett bra headset.

Vi ville se till att vi kunde hitta de bästa möjliga lösningarna för alla, så vi gick vidare och köpte all utrustning som våra anställda behövde för att göra deras hemarbetsplats bekväm och funktionell.

För att se till att vi alla håller kontakten har vi satt upp en discord-server där alla kan umgås och prata med varandra. Vi har till exempel ett virtuellt mötesrum samt ett fikarum som våra kollegor kan ställa in när de behöver en fika och få en pratstund. Vi har också beslutat att Timezynk ska betala för hotell om några av våra kollegor till exempel vill träffas och arbeta tillsammans från någonstans inom EU.

De största fördelarna med att arbeta helt på distans

Vad vi har sett hittills är att vår policy för distansarbete ger bättre balans mellan arbete och privatliv för våra anställda. När de spenderar mindre tid på att pendla får de anställda enormt mycket tid som kan läggas på fritidsaktiviteter eller umgås med vänner och familj. För att inte tala om att det också finns en större flexibilitet kring arbetsdagen och att gå på ledighet, semester, etc.

Anställda får arbeta var de vill (inom EU) och kan välja om de vill jobba hemifrån eller hyra en co-working space. En del av våra anställda tycker till exempel om att arbeta från sina sommarstugor, gå på jobb eller besöka vänner och familj som bor utomlands. Istället för att betala en kontorshyra och alla andra kostnader som följer med att ha ett kontor investerar vi i retreater, offsite teambuildingaktiviteter, meetups och roliga aktiviteter som bygger en känsla av samhörighet och ökar lagandan.

Vi har redan sett att till exempel en av våra kollegor har valt att korta ner sin mammaledighet för att hon känner att hon kan kombinera föräldraskap med arbetsliv på ett mycket bättre sätt, och hon missar inte att vara med sitt barn lika mycket som om hon var tvungen att arbeta från kontoret.

Du behöver inte leta någon annanstans för att hitta variation

Förutom att arbeta helt på distans erbjuder vi ofta våra anställda att byta roll inom vårt företag när de känner att de vill ha nya utmaningar. På lång sikt tror vi att våra medarbetare kommer att stanna längre inom vårt företag eftersom vi lyssnar på deras behov och låter dem välja vad de vill jobba med och varifrån i världen de vill jobba.

Istället för att våra medarbetare vänder blicken någon annanstans för att söka nya jobb när de känner att de behöver mer variation i sina roller eller arbetsplats, kan de fortsätta arbeta hos oss, eftersom vi kan ge den flexibiliteten och variationen.

Hur är det med framtiden?

Hittills har vi bara fått positiv feedback från alla. Våra medarbetare känner att de har mer tid att göra de saker som betyder mest för dem. De har fått en ny känsla av frihet och uppskattar det faktum att när vi har fysiska möten som ett lag är de mer meningsfulla. En del av våra medarbetare får till och med träffa teamet oftare än tidigare.

Eftersom det fungerar så bra för oss som företag och för våra anställda kommer vi att fortsätta arbeta utan kontor under överskådlig framtid. Om du tycker att detta låter som den perfekta matchningen för dig, tveka inte att söka våra lediga tjänster och bli en del av vårt  team!

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.