June 9, 2021
justina-svedin

Du som schemalägger med post-it lappar, på en whiteboard, i ett Excel ark eller kalender titta hit! Det finns verktyg som både underlättar ditt administrativa arbete och sparar din tid. Här listar vi 4 anledningar till varför du borde överväga att byta ditt nuvarande schemaverktyg.

4 skäl till att ersätta omoderna schemaverktyg

1. Konkurrenskraftig marknad gynnar konsumenterna

Marknaden för molnbaserade program som hjälper dig att sköta verksamhetsplanering, tidrapportering, uppföljning samt ekonomin växer med varje dag. Detta innebär bland annat hård konkurrens mellan aktörer på marknaden. 

Du som konsument kan vinna på att:

 • Det finns stort utbud av lösningar
 • Aktörer försöker att skilja sig från varandra, vilket leder till bransch riktade tjänster, tjänster i bättre kvalité, innovativa lösningar, snabbare utveckling och uppdateringar osv. 
 • Prisnivå är relativt låg jämfört med kvalité du får för pengarna
 • Kunden ligger i fokus och kundsupport är högt prioriterad
 • Aktörer är extra motiverade att effektivisera och förbättra sina verksamheter, vilket resulterar i bättre tjänster för dig som kund

2. Molnbaserat schemaprogram är oslagbart när det handlar om effektiviteten

Om du någon gång har använt papper & penna eller MS Excel för att planera och följa upp din verksamhet vet du säkert hur tidskrävande, komplicerad och felbenägen de här processerna kan bli. I de flesta fall är det de föråldrade verktygen som dikterar hur processerna ser ut och då är lösningen självklar - att byta ut de verktygen till ett modernt och effektivt system.

De flesta online schemaprogram passar den här beskrivningen väl. Detta är på grund av bland annat:

 • Smarta funktioner som gör att du slipper utföra samma uppgift manuellt om och om igen (t.ex. rullande schema och mallar)
 • Automatiska löne- och fakturaunderlag som går att överföra till externa ekonomisystem
 • Möjlighet att se det aktuella schemat när som helst var man än är - ingen risk för flera schemaversioner
 • Elektroniska tidrapporter 
 • Stöd för kollektivavtal för att hålla reda på de olika ersättningarna
 • Möjlighet att skicka ut förfrågningar
 • Statistik som hjälper dig att övervaka kostnader, planera behov och budget

3. Schemaläggning med papper & penna eller i MS Excel passar inte dagens samhälle

I takt med att användningen av mobiler och mobilappar i olika livssituationer ökar är det dags att säga hej då till de verktyg som har fastnat i dåtiden. Nuförtiden kan de flesta schemaprogram användas på både dator och mobil. Möjligheten att schemalägga och tidrapportera i en mobilapp erbjuder mycket mer flexibilitet och enkelhet än papper & penna eller MS Excel gör. 

Med en mobilapp har medarbetare alltid det aktuella schemat i sin ficka. Arbetad tid och tillgänglighet läggs in med några knapptryckningar. Notiser meddelar om nya jobberbjudanden så snabbt de kommer upp. Pass kan bytas mellan medarbetare när de får förhinder. Chefer kan hantera ändringar i schemat på språng. 

Allt detta hjälper dig som chef att spara tid och andra resurser, underlättar din kommunikation mellan dig och dina medarbetare samt minskar stressiga situationer när ett akut behov kommer upp och  behöver tillgodoses.

4. Molnbaserade program har stor utvecklingspotential

På grund av teknikens snabba progress finns det många spännande möjligheter för programvaruutveckling. AI-driven planering är en av de möjligheterna som trendar just nu. Redan idag kan AI vara till stor hjälp genom att erbjuda tillförlitliga prognoser som leder till bättre beslutfattande och mer optimal schemaläggning inom olika verksamheter. Hur utvecklingen kommer att se ut framöver beror helt enkelt från de aktörer som tillhandahåller schemaprogram då när det gäller AI och annan teknik är möjligheterna oändliga.

Funderar du på att digitalisera schemaläggning och tidrapportering inom din verksamhet? Hör gärna av dig till oss på Timezynk support på support@timezynk.com eller på 040-475 473.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.