September 11, 2015
timezynk

Tror du att ett schemaläggningsprogram inte passar din verksamhet? Att din verksamhet är för liten eller att programmet kostar för mycket? Eller har du för höga förväntningar på vad programmet ska klara? Vi slår hål på några myter kring schemaprogram.

5 myter om schemaprogram

1. Det är för dyrt

Om du har 20 användare som du schemalägger med Timezynk kostar det knappt 2 000 kr i månaden. Jämför det med din kostnad på, säg 300 kr i timmen. Om du lägger två timmar i veckan på schemaläggning, så blir det 2 400 kr. Även om du i början behöver lägga en del tid på att lära dig hantera programmet kommer du snabbt att kunna spara både tid och pengar med ett schemaprogram.

2. Det tar lång tid att lära sig

Hos Timezynk ingår en gratis webdemo när du testar systemet. Via skärmdelning går vi tillsammans igenom funktionerna i programmet och hjälper dig att ställa in allt så att det passar din verksamhet perfekt. Behöver du mer hjälp efter det har vi gratis support. Du kan chatta med oss direkt i programmet eller ringa och mejla om du hellre vill det. De flesta behöver mest hjälp under den första månaden, men vi finns på plats under kontorstid alla vardagar för att svara på dina frågor.

3. Det går lika bra med ett kalkyl-ark

Kalkylark är ett utmärkt hjälpmedel för att organisera och analysera data i tabellform. Det är relativt enkelt att komma igång och göra snygga schema. Men underskatta inte den funktionalitet som är inbyggd i ett schemaprogram, till exempel:

 • du slipper göra många saker för hand,
 • ändringar blir tillgängliga direkt,
 • med mobilappen finns det senaste schemat alltid till hands,
 • tidrapporter över arbetad tid överförs som löneunderlag och fakturaunderlag till ditt ekonomisystem.
 • flera personer kan arbeta med schemaläggningen utan risk för olika schemaversioner,
 • du får automatiska varningar för schemakrockar och otillåten arbetstid.

Läs mer i inlägget Läs mer i inlägget 7 skäl till varför schemaprogram är bättre än Excel.

4. Det passar bara större företag

Du kan faktiskt tjäna på att ha ett schemaprogram även om du har ett enmansföretag. Din egen tid är mycket värd. Med schemaprogrammet kan du snabbt och enkelt hålla koll på kunduppdrag, att fakturaunderlagen är korrekta och att fakturorna skickas ut i tid.

Verksamheter kan dra nytta av ett schemaprogram om de till exempel:

 • har flera anställningsformer: heltid, halvtid, deltid, timanställda,
 • behöver löne- och fakturaunderlag baserat på inrapporterad arbetstid,
 • ofta har schemaändringar,
 • behöver fler än en person som ska schemalägga,
 • har rörlig personal som sällan eller aldrig är på kontoret.

5. Schemaprogrammet gör schemat automatiskt

Letar du efter ett program som automatiskt spottar ur sig det optimala schemat? Det finns inte. Ett bra schema är resultatet av ett hantverk. Men du kan ta hjälp av ett schemasystem för att underlätta arbetet. Med ett schemaprogram kan schemaläggningstiden minskas drastiskt. Det som framför allt sparar tid är att du kan återanvända mallar och schema du en gång lagt in.

Läs mer om schemaläggning i vårt inlägg Läs mer om schemaläggning i vårt inlägg 7 tips som löser ditt schemapussel. Du kan också . Du kan också prova vårt schemaläggningsprogram Timezynk helt gratis i 14 dagar.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.