March 28, 2022
matilda-pirri

För att stötta visionen om att bli det ledande företaget inom lastmile-logistik inom dagligvarubranschen hjälpte Timezynk Gordon Delivery att implementera deras plattform för schemaläggning. Sedan dess har företaget vuxit otroligt snabbt, och expanderat till tre nya marknader i Norden.

Hur Timezynk hjälpt Gordon Delivery att utöka sin verksamhet genom effektiv och anpassningsbar personalhantering

Implementarade Timezynk tidigt

Det snabbväxande last-mile-leveransföretaget Gordon Delivery började samarbeta med Timezynk i ett tidigt skede av deras resa.

– Gordon grundades 2015 och vårt samarbete inleddes hösten 2017. Fyra år senare kan vi med tillförsikt säga att deras plattform passar inte bara för små företag och startups, utan även för den nuvarande storleken på vårt företag med hundratals förare, och verksamhet i flera länder, säger Andreas Viklund, CTO på Gordon Delivery.

När man genomsökte marknaden av schemaläggningssystem efter lämpliga alternativ stod Timezynk ut som det bästa valet.

– Det finns många konkurrenter på marknaden, men Timezynk lämpar sig utan tvekan bäst för våra behov. De hade ett mycket kapabelt system som passade storleken på vårt företag när vi först startade vårt samarbete och när vi har vuxit oss större. När det kom till pris och funktionalitet fann vi att Timezynk var den mest prisvärda plattformen på marknaden.

Ofta kräver den här typen av system flera veckors implementering och utbildning, men Timezynk var lätt att komma igång med, tillägger Andreas.

Ingen mer manuell schemaläggning

Innan Timezynk skötte Gordon Delivery deras schemaläggning manuellt, med hjälp av excel-filer och genom att skriva för hand på whiteboards. När de behövde boka sina förare för arbetsuppgifter kontaktades de via e-post och telefonsamtal.

– Det var inte bara mycket tidskrävande, det fanns en större risk för att göra fel och dubbelbokningar, säger Murre Ali Hummadi, Operations Manager på Gordon Delivery.

Inom last-mile-branschen kan dubbelbokningar få betydande konsekvenser, förklarar Murre.

– Om vi ​​råkar dubbelboka en av våra skåpbilar har vi inte rätt personal vid rätt tidpunkt på rätt plats, vilket gör att vår personal inte kan avsluta sina uppdrag. Detta sätter oss på spel både ekonomiskt och vad gäller kvaliteten gentemot kunden.

Tack vare all data och insikter som Timezynk har försett Gordon Delivery med har de lättare att följa alla lagar och regler, förklarar han vidare.

– Vi känner oss säkra på att vi kan följa alla regler när det gäller betalningar, tidrapportering och fakturering, även för våra underleverantörer, vilket gör att allt går mycket smidigare.

Minimerar risken för fel

Timezynks schemaläggningsplattform är helt integrerad med deras egna API:er, vilket innebär att det inte längre är en risk att göra sådana fel, förklarar Murre.

– Med Timezynk har vi en struktur på plats som ger oss en bättre överblick över vår personal och planering. Det innebär att vi kan boka bilar i systemet utan risk att de blir dubbelbokade.

Timezynk lämpar sig perfekt för nystartade företag och mindre företag med ambitioner att växa. Systemet sätts alltid upp efter företagens behov och dess struktur kan anpassas och justeras under vägen i takt med att företaget växer och utvecklas. Med tiden, eftersom Gordon Delivery har skalat upp sin verksamhet, har Timezynk-plattformen därför anpassats för att passa deras behov.

– Eftersom vi har växt väldigt snabbt har vi märkt att Timezynk har varit väldigt flexibla. Vi har gjort små justeringar och systemet har anpassats efter våra behov. När vi till exempel expanderade till Danmark, Norge och Finland kunde de hjälpa oss att öppna nya konton i dessa länder. Det sparade oss otroligt mycket tid, och har varit väldigt effektivt, säger Murre.

Ett långsiktigt partnerskap

Detta uppskattas särskilt av Gordon Delivery, eftersom det gör att de kan erbjuda sina förare insyn och få dem att känna större kontroll över sina egna scheman, förklarar Andreas.

– De har en bra överblick över sina kommande pass, och de kan också gå tillbaka för att se hur de har arbetat historiskt. Vad vi har hört har förarna varit mycket nöjda med dessa funktioner.

Andreas påpekar att Gordon Delivery aldrig behövt byta schemaläggningsplattform, tack vare Timezynks anpassningsbarhet.

– Vi har haft ganska speciella behov och har därför arbetat ganska nära Timezynk. De har varit väldigt lätta att samarbeta med och har besökt oss på vårt kontor några gånger. Vi har till exempel haft dialog om nya funktioner som vi efterfrågar och de har sedan fått det att hända. Vi ser därför Timezynk som en långsiktig partner och är mycket nöjda med vårt samarbete.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.