January 7, 2022
timezynk

De flesta av oss har redan appar för allt ifrån inköpslistor och löpträning till bokläsning och mycket mer. Vi är vana vid att använda alla dessa hjälpmedel i vår vardag. Det betyder att det finns goda möjligheter att även utnyttja arbetsrelaterade mobilappar. Särskilt smidigt är det för personer som har ett rörligt arbete, eller där arbetsschemat inte är likadant från vecka till vecka.

Schemaläggning med app i mobilen vinner

Alltid tillgängligt

Schemaprogram är gjorda för att hantera vanliga problem med schemaläggning genom att samla alla uppgifter på ett ställe. Chefer kan sedan skapa, ändra och fördela verksamhetens schema till personalen. Med en mobilapp kan även de anställda delta i schemaläggningen; de kan meddela när de kan jobba, sända och ta emot textmeddelanden och boka in sig på arbetspass. Det sparar tid för den som schemalägger, samtidigt som personalen blir mer delaktig i planeringen.

Med en mobilapp kan du sköta schemaläggningen även om du är på språng. Ändringar blir direkt tillgängliga för medarbetarna i deras mobiler, så att de alltid har det senaste schemat var de än befinner sig. De anställda kan också hantera sista-minuten ändringar på egen hand. Den som fått förhinder kan titta på sina kollegors schema och se vem som kan hoppa in, och sedan kontakta den personen via mobilappen.

Schemaläggaren kan via schemaprogrammet skicka ut en förfrågan om vem som kan ta ett visst pass, och personalen kan svara i mobilen. De anställda kan i förväg själva lägga in när de är tillgängliga, vilket underlättar för schemaläggaren när lediga arbetspass dyker upp.

Det är även smidigt att rapportera in sin arbetade tid i mobilen. När du alltid har schemat med dig kan du tidrapportera så fort ett arbetspass är slut, så riskerar du inte att glömma bort det. Du kan få en påminnelse innan ett arbetspass startar så att du inte missar att vara på plats i tid.

De mest populära funktionerna

Enligt en undersökning från SoftwareAdvice är den mest populära funktionen bland användarna att kunna begära ledighet. På andra plats kommer att kunna byta arbetspass med varandra och på tredje plats att anmäla sig till öppna arbetspass. Därefter kommer meddelandefunktionen och att få notifieringar om kommande pass.

7shifts, som har schemaläggningsprogram för restaurangbranschen, har gjort en egen undersökning bland sina appanvändare. De har fått liknande resultat men i olika ordning:

  1. Passpool: används för att plocka extrapass eller be om byte.
  2. Anslagstavla: här kan chefer och anställda kommunicera i grupp.
  3. Ledighet: begära semester och andra ledigheter.
  4. Tillgänglighet: personalen anger när de inte kan jobba.
  5. Kommunikation: epost- och sms-funktion för att kontakta kollegor.

Testa Timezynk både i mobilen och på webben

Alla ovanstående funktioner finns redan i Timezynks mobilapp. Du kan se ditt schema, boka dig på arbetspass, tala om när du kan jobba, få notifieringar, byta pass, skicka meddelanden, och mycket mer. Du kan testa hela systemet gratis med tillgång till både mobilappar och webben helt gratis i 14 dagar.

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.