November 2, 2020
matilda-pirri

Idag är de flesta av oss vana vid att använda mobilappar till allt från kommunikation och underhållning till fitness och shopping. Allt fler använder mobiltelefonen till både kalender och E-post, så det finns goda möjligheter att även utnyttja arbetsrelaterade appar. För personer som har ett rörligt arbete, eller med arbetsscheman som förändras från vecka till vecka är det extra viktigt att vara flexibel och ha möjlighet att anpassa sig till förändringar snabbt. Därför är det en självklarhet för oss på Timezynk att erbjuda möjligheten att sköta den dagliga planeringen och schemaläggningen även i vår app.

Schemaläggning med mobilapp vinner

Schemaläggning i mobilapp

Schemaprogram är gjorda för att hantera det dagliga arbetet med schemaläggning och samla alla uppgifter på ett ställe. Chefer kan skapa, ändra och fördela verksamhetens schema till personalen som i sin tur kan boka in sig på pass och rapportera sin arbetade tid. I vår mobilapp kan de anställda delta i schemaläggningen genom att meddela när de kan jobba, sända och ta emot textmeddelanden och boka in sig på arbetspass. Det sparar tid för den som schemalägger, samtidigt som personalen alltid har tillgång till de senaste ändringarna direkt i mobiltelefonen.

Alltid tillgängligt

Det är inte alltid man sitter vid datorn när saker och ting händer. I en mobilapp kan du som chef sköta schemaläggningen även om du är på språng - du har alltid tillgång till bokningsverktyget och användarnas scheman, oavsett var du befinner dig. Ändringarna blir tillgängliga i medarbetarnas mobiltelefoner direkt, så att de alltid har det senaste schemat var än de befinner sig. De anställda kan också hantera sista-minuten ändringar på egen hand. Den som fått förhinder kan byta pass med kollegor direkt i mobilappen.

Smidig kommunikation

Schemaläggaren kan via mobilappen skicka förfrågningar om vem som kan ta visst pass, och personalen kan svara i mobilen. De anställda kan i förväg själva lägga in när de är tillgängliga, vilket underlättar för schemaläggaren när lediga arbetspass dyker upp. Det är även smidigt att rapportera in sin arbetade tid i mobilen. När du alltid har schemat med dig kan du tidrapportera så fort ett arbetspass är slut, och på så vis minska risken att glömma bort det.

Integration till andra appar

Appar är till för att underlätta vår vardag och ju mer de kommunicerar med varandra desto mindre arbete blir det för oss. En integration till mobiltelefonens egen kalender gör att du slipper hålla koll på flera olika kalendrar eller gå in i appen varje gång du vill se ditt schema. Att klicka på en adress och komma direkt till kartor eller ett telefonnummer och komma direkt till uppringning i telefonen gör att du sparar tid på att slippa kopiera och klistra in informationen i andra appar.

De mest populära funktionerna

Enligt en undersökning från  Enligt en undersökning från SoftwareAdvice är den mest populära funktionen bland användarna att kunna begära ledighet. På andra plats kommer att kunna byta arbetspass med varandra och på tredje plats att anmäla sig till öppna arbetspass. Därefter kommer meddelandefunktionen och att få notifieringar om kommande pass.

7shifts, som har schemaläggningsprogram för restaurangbranschen, har gjort en egen undersökning bland sina appanvändare. De har fått liknande resultat men i olika ordning:

  1. Passpool: används för att plocka extrapass eller be om byte.
  2. Anslagstavla: här kan chefer och anställda kommunicera i grupp.
  3. Ledighet: begära semester och andra ledigheter.
  4. Tillgänglighet: personalen anger när de inte kan jobba.
  5. Kommunikation: epost- och sms-funktion för att kontakta kollegor.

Ständigt uppdaterad mobilapp

Vår mobilapp är under ständig utveckling och våra mest populära funktioner är bokningsverktyget, tidrapportering, möjligheten att byta pass med kollegor direkt i mobilen samt möjligheten att skicka och svara på förfrågningar. Utöver detta har den kalenderintegration med koppling till Google Maps, automatiska påminnelser, möjligheten för användare att ange tillgänglighet och mycket mer.

Testa idag

Alla Timezynkanvändare kan använda mobilappen, så har du redan ett konto är det bara att ladda ned appen och logga in så kommer du automatiskt till den senaste versionen. Annars kan du enkelt skapa ett eget testkonto där du kan prova gratis i 14 dagar.

 Testa gratis!  

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.