August 13, 2020

Semesterplanering

Nu börjar de flesta komma tillbaka från semestern och det är dags att återgå till det normala. Något jag slås av efter min första semester på Timezynk är hur otroligt skönt det är när allting bara funkar.

För många år sedan var jag arbetsledare på ett av Sveriges (och världens) största tjänsteföretag. Mitt jobb var att ta hand om och bemanna inkommande beställningar, hantera frånvaro, följa upp åtgång av tid och material osv. Mitt jobb var både varierande och roligt men det var tidvis väldigt frustrerande att försöka hålla ihop och synkronisera alla dokument och papper. Rent managementmässigt var vi väldigt bra organiserade, men vi saknade ett smidigt verktyg för att ha struktur i det dagliga arbetet. Inkommande beställningar, kunder, planering, frånvarohantering, tidrapportering, avtal och offerter – allt var uppdelat i oräkneliga Excel-filer och Word-dokument.

Den största frustrationen var semesterplaneringen och dess scheman. Vi gjorde planeringen i en Excel-fil, skrev ut den, sedan åkte vi runt till personalen med bil för att överlämna dessa. Självklart kom det alltid några sista-minuten-ändringar i något schema som påverkade en handfull andra och det blev ofta både en tredje och fjärde version och turné med bilen innan alla hade rätt schema i sin hand. Det var alltid lika spännande att komma tillbaka från semestern och se hur stor del av planeringen som faktiskt blivit rätt och hur många medarbetare som missat förändringar i schemat.

Min första tanke när jag sökte jobb på Timezynk var att det hade varit helt fantastiskt att ha ett sådant verktyg när jag var arbetsledare på det företaget. Jag hade sparat otroligt mycket tid och andra resurser på att ha ett verktyg där allting var samlat och synkade med löne- och faktureringsprogrammet. Personalen hade antagligen varit minst lika glada över att ha ett synkat schema i mobilen dygnet runt och möjlighet att skriva kommentarer i tidrapporterna istället för att skriva på en fysisk arbetsorder och lämna till mig.

Efter min första semester på Timezynk kan jag bara konstatera att jag är oändligt tacksam över att aldrig mer behöva åka och lämna semesterplanering till regionens personal.

Det är ett halleluja-moment av rang.

Om du känner igen dig i detta så kan du nå oss på 040 - 475 473, det finns hjälp att få!

Såhär kan semesterplaneringen kännas

Gratis webdemo

Registrera ett testkonto så bjuder vi på en demonstration av systemet - helt gratis.

Testa gratis!

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och inspireras kring bland annat balans i arbetslivet, verksamhetsplanering och kundframgångar.

Prenumerera nu!

Skapa konto

Discount code
This is required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.